Organisatorisch advies voor jouw onderneming of organisatie

Door bij ons een adviseur in te schakelen helpen wij als Heyder Adviesgroep jou en je hele team verder in de goede richting. Zo zorgen we samen voor een goede structuur en maken jij en je team een mooie groei door.

financieel advies

Werkwijze binnen de onderneming of organisatie

Elke onderneming of organisatie heeft haar eigen DNA, ambities en groeimogelijkheden. Aan de hand van onze werkwijze maken we voor iedere organisatie een op maat gemaakt meerjarenplan, groeiplan en plan van aanpak. Hiermee zorgen we ervoor dat elke onderneming de perfecte groei doormaakt met als speerpunt de DNA en ambitie van de onderneming of organisatie.

Bestuurders, eigenaren en/of MT’s hebben het vaak zelf niet door wat overigens heel terecht en begrijpelijk is, maar in veel organisaties zit niet de optimale structuur. De reden is vaak dat bedrijven zijn gegroeid van klein naar steeds groter waardoor ze verkeren in een soort tunnelvisie en opereren op de automatische piloot. Vaak ontbreekt het dan aan inspiratie, hulp en tijd. Dit omdat elke dag gepresteerd moet worden. Als Heyder Adviesgroep kunnen wij hier goed in ondersteunen en helpen. Wij kijken opnieuw naar de structuur binnen de organisatie. Wie zijn de medewerkers, wat voor functies zijn er, wie heeft welke functie en welke functies zijn er nodig om jouw organisatie optimaal draaiend te houden/maken?

We kijken onder andere naar de quick wins, die zonder problemen door te voeren zijn. Op die manier raken mensen in de organisatie gemotiveerder om mee te werken aan de verbeterpunten. Door een vloeiende organisatie door te voeren van bovenaf tot op de werkvloer zorg je ervoor dat de medewerkers zich thuis en gewaardeerd voelen. Als ze dat voelen dan presteren ze ook veel beter.

Aanpak

Elke onderneming heeft zijn eigen groei mogelijkheden. Aan de hand van onze werkwijze maken we voor iedere organisatie een op maat gemaakt meerjarenplan, groeiplan en plan van aanpak. Door deze werkwijze zorgen we ervoor dat elke onderneming de perfecte groei doormaakt die bij de onderneming en ondernemer past.

Wij voeren een gesprek met de directie en/of het MT. Zij maken hun wensen kenbaar en bespreken welk onderdeel zij willen aanpakken. In dit gesprek leggen wij uit hoe wij te werk gaan.

Na het intakegesprek maken wij een vrijblijvende offerte voor de organisatie.

Wanneer wij akkoord op de offerte krijgen, maken we een afspraak om met het gehele bedrijf bij elkaar te komen. De directie en/of MT stelt ons voor en gaan wij samen met de directie en/of MT de intenties uitrollen en een stukje toelichten. Vervolgens zullen alle medewerkers een persoonlijke vragenlijst invullen.

Nadat we alle ingevulde vragenlijsten hebben ontvangen, gaan wij aan de slag. We zullen één op één gesprekken voeren met de medewerkers. Onze adviseurs kijken onder andere naar:

  • Hebben de medewerkers een passende functie
  • Zijn medewerkers gelukkig
  • Hoe is de structuur binnen de organisatie
  • Wat is er nodig om uit te breiden

Vervolgens maken wij een eerste rapportage van de analyse voor de directie en/of het MT, vanuit deze analyse stellen wij een plan van aanpak op. We bespreken de aanbeveling met de directie en/of het MT en beslissen we samen wat er wordt aangepakt en in welke volgorde.

Dan begint de implementatie. Na het gesprek met de directie en/of het MT komt er een implementatie om het doel van de organisatie te behalen. Deze mag de organisatie zelf uitvoeren of in overleg door de adviesgroep.

Wanneer ons werk erop zit blijven we ten alle tijden klaar staan voor de organisatie. Wil je tussentijds nog advies of een evaluatie? Wij zijn er voor jou en je organisatie!

Stappenplan

Intake

Wij voeren een gesprek met het MT. Zij maken hun wensen kenbaar en bespreken welk onderdeel zij willen aanpakken.

Offerte

Vanuit het intakegesprek maken wij een vrijblijvende offerte voor de organisatie.

Kickoff

Na akkoord op de offerte maken we een afspraak om met het gehele bedrijf bij elkaar te komen en uitleg te geven over onze aanpak.

Analyse

Tijdens de kick off wordt er een vragenlijst ingevuld door de medewerkers. Aan de hand van onder andere de vragenlijst maken wij een analyse en een plan van aanpak voor het MT.

Aanbeveling

Samen met het MT bespreken de aanbeveling. Vanuit de aanbeveling, beslissen we samen wat er wordt aangepakt en in welke volgorde.

Implementatie

 Na het gesprek met het MT komt er een implementatie om het doel van de organisatie te behalen. Deze mag de organisatie zelfs uitvoeren of in overleg door de adviesgroep.

Advies nodig voor jouw organisatie of onderneming?

Heyder Adviesgroep is een team met ervaren en deskundige experts op elk gebied. Doordat wij experts hebben op alle gebieden kunnen wij als de Heyder adviesgroep je volledig ondersteunen daar waar nodig. Het grote voordeel hierin is dat wij ervoor zorgen dat alle takken binnen de organisatie naadloos op elkaar aansluiten. Zo heeft u maar één aanspreekpunt waar u op terug kunt vallen.