Arbeidsbemiddeling voor jouw organisatie

Iedereen begint altijd met veel ambitie en motivatie aan een nieuwe werkrelatie. Een groot deel van je leven breng je door samen met werkgevers, werknemers, collega’s en dat elke (werk)dag. Het is daarom erg belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet.

arbeidsbemiddeling heyder adviesgroep

Werkwijze arbeidsbemiddeling

Helaas is het soms zo dat je er (door omstandigheden) achter komt dat je niet blij bent in je huidige werksituatie. Dan kunnen er twee dingen gebeuren: je blijft zitten of je gaat wat anders doen. Je hebt geen garantie dat het bij een ander beter is. 

Stel jezelf drie kernvragen:

 • Vind ik mijn werk leuk?
 • Geven de werkzaamheden die ik uitvoer elke dag opnieuw motivatie en energie?
 • Heb ik leuke collega’s om me heen als ik aan het werk ben?


Als het blijkt dat je meerdere vragen met ja kunt beantwoorden, kun je waarschijnlijk beter blijven waar je bent. Ga het gesprek aan met degene die jou kan helpen om met een beter gevoel naar je werk te gaan. Dit kan verrassend werken en daardoor een hele goede wending geven aan jullie gedachte en mindset.

Uiteraard is het ook mogelijk dat de werksfeer dermate verslechterd is, dat er geen andere oplossing is dan ermee te stoppen en over te gaan naar een goede en eerlijke beëindiging van de samenwerking. Binnen grotere organisaties is het soms mogelijk om op een andere afdeling te gaan werken of elders in de organisatie. Het kan ook zo zijn dat de huidige functie niet meer bij je past; dan kun je samen kijken naar een andere functie.

Al jaren bemiddelen wij diverse opdrachtgevers, zowel werkgevers als werknemers, naar een goede oplossing om ervoor te zorgen dat werken weer leuk wordt.

Wij begeleiden opdrachtgevers en de andere partijen naar een goed resultaat. We zorgen voor een goede oplossing en een wanneer nodig is een (zoveel als mogelijk) pijnloze beëindiging van de samenwerking tussen de partijen.

Met ons grote en brede netwerk kunnen wij snel schakelen.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

 • Bemiddeling werksituatie (werkgever of werknemer)
 • In kaart brengen waarom de werksituatie is verziekt en te kijken of deze opgelost kan worden
 • Outsourcing (functie elders)
 • Meerdere kansen op verbetering
 • Ondersteuning d.m.v. coaching traject
 • Afvloeiing einde dienstverband (met een goede en eerlijke vaststellingsovereenkomst)
 • Vacatures
 • Sollicitaties
 • Nazorg

Aanpak

Elke onderneming heeft zijn eigen groei mogelijkheden. Aan de hand van onze werkwijze maken we voor iedere organisatie een op maat gemaakt meerjarenplan, groeiplan en plan van aanpak. Door deze werkwijze zorgen we ervoor dat elke onderneming de perfecte groei doormaakt die bij de onderneming en ondernemer past.

Wij voeren een gesprek met de directie en/of het MT. Zij maken hun wensen kenbaar en bespreken welk onderdeel zij willen aanpakken. In dit gesprek leggen wij uit hoe wij te werk gaan.

Vanuit het intakegesprek maken wij een vrijblijvende offerte voor de organisatie.

Bij akkoord op de offerte maken we een afspraak met de directie en/of het MT om met het gehele bedrijf bij elkaar te komen en uitleg te geven wat we gaan doen en waar we heen willen.

De medewerkers hebben tijdens de kick off allemaal een vragenlijst ingevuld en van daaruit gaan wij aan de slag en één op één gesprekken voeren met de medewerkers. Vanuit deze analyse maken wij een eerste rapportage naar de directie en/of MT en vanuit deze analyse stellen wij een plan van aanpak op.

We bespreken de aanbeveling met de directie en /of het MT. Vanuit de aanbeveling, beslissen we samen wat er wordt aangepakt en in welke volgorde.

Vanuit het gesprek met de directie en/of het MT komt er een implementatie om het doel van de organisatie te behalen. Deze mag de organisatie zelfs uitvoeren of in overleg door de adviesgroep.

Nadat ons werk erop zit staan we nog altijd de organisatie klaar. Wil je tussentijds nog evalueren of ons advies, zijn wij er voor jou en je organisatie!

Tevreden klanten

contact

Advies nodig over jouw werkomstandigheden?

Heyder Adviesgroep is een team met ervaren en deskundige experts op elk gebied. Doordat wij experts hebben op alle gebieden kunnen wij als de Heyder adviesgroep je volledig ondersteunen daar waar nodig. Het grote voordeel hierin is dat wij ervoor zorgen dat alle takken binnen de organisatie naadloos op elkaar aansluiten. Zo heeft u maar één aanspreekpunt waar u op terug kunt vallen.