Personeel wat met je mee groeit is goed voor je organisatie.

heyder adviesgroep homepage header background

Een gezonde leercultuur helpt een organisatie flexibel en slagvaardig te worden en nog belangrijker: te blijven. Dat is ideaal voor de organisatie en de werknemers. Toch ervaren werknemers een leertraject soms als een extra belasting. Echter loont de inzet al snel voor de organisatie én de medewerker.

Bijna niemand werkt zijn hele leven voor dezelfde organisatie. Regelmatig wordt er een contract beëindigd of kiezen mensen voor een nieuwe uitdaging. Iets wat zonde is, want vaak blijkt achteraf dat deze uitdaging binnen de organisatie ook goed had gekund. Een gemiste kans dus. Het grote voordeel voor beide partijen wordt vaak pas duidelijk wanneer zowel de organisatie als de werknemer zich samen ontwikkelen.

Voor de organisatie is het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van de werknemers. Een werkomgeving die de mogelijkheden biedt om te leren en te ontwikkelen is daarmee niet alleen interessant voor de organisatie, maar ook voor de werknemer.

Betrokkenheid en ontwikkeling loont voor zowel de organisatie als voor de werknemer

Mensen die de kans krijgen om zich te ontwikkelen voelen zich meer betrokken bij de organisatie en worden ook mondiger. Enerzijds zullen ze meer opkomen voor hun rechten en wensen, maar het betekent ook dat problemen en verbeterpunten besproken kunnen worden. Daarmee worden de werkomgeving en het werk plezieriger. Ook kan scholing de motivatie van je medewerkers verbeteren. Je zult zien, betrokkenheid en ontwikkeling loont voor zowel de organisatie als voor de werknemer.

Groeikansen bieden binnen je organisatie levert veel op.

Wanneer opgedane kennis en ervaring ook deuren opent om door te groeien binnen een organisatie, maakt dat mensen enthousiast. Want niet alleen de persoonlijke groei maar ook de ontwikkeling naar een functie met meer verantwoordelijkheden en een beter salaris werkt stimulerend. Hoe meer verantwoordelijkheid mensen daarbij krijgen, hoe meer tevreden ze zijn in hun werk. Groeikansen bieden binnen je organisatie levert veel op. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Door je medewerkers verantwoordelijkheid te geven, toon je dat je vertrouwen in ze hebt.

Het is goed om (bij)leren te stimuleren.

Wil je als organisatie / ondernemer een leercultuur stimuleren? Dan doe je er goed aan om scholing en interne leertrajecten te koppelen aan ruimte voor eigen verantwoordelijkheden en aan groeikansen. Kennis opdoen, kennis delen en verantwoordelijkheid nemen gaan hand in hand. Op die manier is voor je werknemers duidelijk wat het hen oplevert om zich te scholen en hun kennis en ervaring te delen. Daarmee wordt leren in een organisatie aantrekkelijk voor het bedrijf en de werknemer.

Wil je weten hoe?

Ik kan me voorstellen je het lastig om dit aan op te pakken, maar dat is geen probleem want de Heyder Adviesgroep kan je hierbij helpen. En dat doen wij graag!

×

Neem contact op

×